Хөгшрөлтийг удаашруулдаг хүнсний ногоо

Мөөг

Хүнсэнд хэрэглэх мөөгний төрлүүдэд дээд уураг, холестерол багатай цардуул, өөх болон чихэр багатай, хүнсний целлюлоз, мулти амин хүчил болон эрдэс бодис ихтэй байдаг. Мөөг нь чөлөөт радикалыг сааруулж. Хөгшрөлтийн процессийг удаашруулдаг байна.

Лооль

Хүн өдөр бүр хүнсэндээ 50-1ООгр шинэ соргог улаан лооль хэрэглэснээр хүний биеийн хэрэгцээт аминдэм болон тэжээлээ хангадаг. Мөн алимны хүчил, лимоны хүчил болон чихрийн төрөл агуулдаг учир хоолны шингэлтэнд тустай.

Жүрж

Маш олон төрлийн жимснүүдээс жүрж нь исгэлэн амттай жимсний тоонд орж С амин дэм агуулж байдаг. Жүрж нь чөлөөт радикал, мууэсийг сааруулж, хөгшрөлтөөс сэргийлдэг, мөн муудахаас сэргийлэх бэлдмэлтэй азотын хүчлийн давс болон азотын хүчлийн натри өөрчлөгдөн хорт хавдар үүсгэх бодис үүсэхээсхамгаалдаг. Хорт хавдраар өвчилсөн хүнийг хамгаалахад ихээхэн тустай, ялангуяа ходоодны болон хоол боловсруулах эрхтний хорт хавдарт сайн. Мөн зүрхний  эрүүл байдлыг хамгаалдаг.

Байцаа

Байцаа үл исэлдүүлэгч агуулж байдгаараа эмэгтэй хүний биеийн чөлөөт радикал буурч хөгшрөлтийг сааруулдаг.

Шар буурцаг

Шар буурцгийн үнэ хямд үйлчилгээ өндөр, шар буурцагт изофлавин агуулж эстроген гормоныг боловсруулахын хамт цус багадалтыг сааруулан, зүрхийг хамгаалж хөхний хорт хавдар ясны сийрэгжилтээс урьдчилан сэргийлж хөгшрөлтийг удаашруулна.

Улаан лууван

Улаан лууваних хэмжээний целлолоз, В витамин, кали, магни зэрэг ходоод гэдэсийг цэвэрлэхэд нөлөө үзүүлэхийн хамт өтгөн хатах болон батга үүсэхээс найдвартай хамгаалдаг гэж судлаачид үзэж байна.


URL:

Сэтгэгдэл бичих