Өндгөн дээр хийсэн “сонирхолтой” туршилт

155pusvlpkf21l91t012k33phk

Цагаан цууны тусламжтайгаар өндгийг хэрхэн резин шиг бамбалзсан болгож хувиргах вэ? Ийм нэгэн сонирхолтой туршилтыг эрхэм тантай хуваалцъя. Бидэнд хэрэгтэй зүйл бол ердөө л нэг ширхэг өндөг ба цагаан цуу буюу уксус юм.

9b8bjum047s1dt0ailac2u5fo

  • Өндөгний хальсны 90% нь кальци карбонат байдаг ба хүчилтэй урвалд орсноор хальсны бүтцийг задалж СО2 болгож хувиргадаг байна.

  • Уксустай усанд өндгөө хийж 24 – 48 цаг буюу 1 – 2 хоног байлгах бөгөөд энэ хугацаанд өндөгний хальс бүрэн устаж жирийн нунтаг болох болно. Ингээд өндөг цууны хүчлээр дүүрч бамбалздаг резинэн төлөвт шилждэг ажээ.

Анхааруулга: 

  • Туршилтын явцад гаргаж авсан цагаан цууны хүчлээр дүүрсэн өндгийг идэх хориотой.
  • Шинээр бүрэлдсэн өндөгний хальс маш нимгэн учир болгоомжтой барих, хурц үзүүртэй зүйл ойртуулахгүй байх хэрэгтэй.
  • Энэ нь нэг удаагийн туршилтын үр дүн тул удаан хадгалах хориотой.
  • Эцэст нь, бага насны хүүхдүүдээс хол байлгахыг зөвлөе.


URL:

Сэтгэгдэл бичих