Өглөөний цайнд хэрэглэж болохгүй 4 хүнс
Өглөөний цайгаа тогтмол ууж хэвших нь бодисын солилцоог сайжруулах, тархины үйл ажиллагааг дэмжих, таргалалт, чихрийн шижингээс урьдчилан сэргийлэх зэрэг олон талын ач холбогдолтой. Гэхдээ өглөөний цайндаа зөв хүнс хэрэглэж хэвших нь үүнээс ч илүү чухал юм. Тиймээс эрдэмтэд өглөөний цайнд хэрэглэхээс татгалзах ёстой 4 хүнсийг танилцуулсан байна.
Хэт их чихэртэй, цагаан гурилан талх, нарийн боов
Өглөөн цагаар чихрийн агууламж ихтэй талх, нарийн боов хэрэглэх нь цусан дахь сахарын хэмжээг огцом өсгөдөг байна. Энэ нь чихрийн шижин, зүрх судасны өвчнийг үүсгэж болзошгүй юм.
Кофений сүү
Амьтны гаралтай сүүн бүтэгдэхүүн бол өөр. Харин химийн гаралтай сүүг кофендоо хийж уух таны эрүүл мэндэд сөрөг нөлөөтэй юм. Үүний оронд өглөөдөө хар кофе ууж заншвал та хэд хэдэн төрлийн хорт хавдраас сэргийлэх боломжтой болно.
Будагч бодис агуулсан хүнс
Хэт их будагч бодистой хүнсийг өглөөний цайндаа хэрэглэх нь ходоодны хүчлийн хэмжээг нэмэгдүүлж, хорт хавдар тусах магадлалыг ихэсгэдэг байна.
Хиам, зайдас
Богино хугацаанд, амттай хоол, зууш бэлтгэхээр хүн бүр хиам, зайдсыг сонгодог. Гэхдээ энэ төрлийн бүтээгдэхүүн нь хорт хавдар үүсгэх аюултай байдаг тул өглөөний цайнд хэрэглэхээс татгалзаж байгаарай. Үүний дээр хиам нь давсны агууламж өндөртэй байдаг тул өглөөний цай гэлтгүй ер нь л хүнсний хэрэглээндээ бага байлгахыг эмч нар зөвлөж байна.
URL: