Гахайн махтай халуун ногоотой хуурга (Солонгос хоол)

bulgogi jangal1. Гахайн мах – 400 г (дөрвөлжин томовтор хэрчинэ)
2. Цуу – 2 ц/х
3. Элсэн чихэр – 2 ц/х
4. Сармис – 3 хумс (бяцална)
5. Чамкрим (sesame oil, seed oil – үр тарианы тос) – 1 ц/х
6. Хар перец – бага зэрэг
7. Гучүжан – 1 аяга
8. Зөгийн бал – 1 ц/х

  1. Эхлээд гучүжан дээрээ элсэн чихрээ хийж хайлтал нь сайтар хутган бэлтгэнэ.
  2. Махан дээрээ цуу, бяцалсан сармис, хар перецээ хийж 10 минут орчим байлгана.
  3. Хайруулын тавганд амталсан махаа хийж болтол нь хуураад дээр нь гучүжанаа хийнэ.
  4. Гучүжан сайн холилдвол зөгийн бал, Чамкрим-ийг хийж сайн болтол нь хуурна.

URL:

Сэтгэгдэл бичих