Швейцар бяслаг
Өмнөд Швейцарийн таван үеэрээ бяслаг хийж буй Мюритцийн амьдралтай танилцъя. Тэрээр өөрийн фермдээ гайхалтай амттай Грюйер бяслагийг үйлдвэрлэдэг аж. Энэ бяслагийн сорт нь хэдийн дэлхийд маш алдартай болжээ. Швейцарчууд бяслаг хийхдээ эртний уламжилж ирсэн аргаараа үйлдвэрлэдэг бөгөөд бяслаг хийх үйлдлийг харуулсан Reuters агентлагийн гэрэл зургийн сурвалжлагийг хүргэж байна.
1. Грюйер бяслагийн нэг дугуй нь гэхэд 25-оос 40 килограмм жин татдаг. Энэ улиралд Мюритц ойролцоогоор 200 дугуй бяслаг бэлтгэж зарах аж.
2. Эрт үед бяслаг нь худалдаа наймааны нэгж болж байсан үе байдаг гэнэ.
3. Мюритц өөрийн бяслагийг зөвхөн гэрийн сүүгээр бэлтгэдэг. Түүнд олон тооны үхэр сүрэг байдаг бөгөөд 5-р сараас 10 сар хүртэл ууланд бэлчээдэг юм байна.
4. Бэлчээрээс харих зам.
5. Жинхэнэ байгалийн бэлчээр.
6. Саалийн цаг.
7. Бяслагийг 500 жилийн өмнөөс бэлтгэж эхэлжээ.
8. Энэ бяслаг хэрхэн үүссэн тухай маш олон домог энэ нутагт яригддаг.
9. Сүүг боловсруулах явц.
10. Сүүг 34 хэмд тогтмол хутгаж, ээдүүлнэ.
11. Ээдсэн сүүгээ тусгай саванд юүлнэ.
12. Тэгээд шүүгээд цэвэр сиймхий даавуунд хамж хийнэ.
13. Хэвэнд оруулж шахна.
14. Өөрсдийн таних тэмдэг, тэмдэлгээг тавьна.
15. Эртний гар багажууд.
16. Бяслагийг чанараар нь ялгана.
17. Агуулах, хадгалах байр луу зөөвөрлөнө.
18. Хадгалах зоорь.
19. Уулын ферм.
20. Жак Моритц өөрийн ажилдаа.
21. Гарах хаалган дээрх загалмай.
22. Бэлчээрийн талбай.
23. Хөрөг зураг.
URL: