Гоожуурын түүхий ус бөөрөнд муугаар нөлөөлдөг
Ус сайн, ашигтай гээд хүмүүс их хэрэглэх хандлага ажиглагддаг. Гэтэл ус болгонд өөр өөрийн гэсэн ашигтай, мөн хортой тал байдаг байна.
Гоожуурын ус: Гоожуураас гарч байгаа усан дахь төмөр, хлор байх ёстой хэмжээнээсээ хэтэрсэн байдаг. Хлор нянг устгадаг ч органик бодистой харилцан үйлчилснээр бие махбодод хуримтлагдах таагүй нэгдлүүдийг үүсгэдэг байна. Мөн хатуу усанд кальци, магни ихээр агуулагдсан байдаг нь бөөрийг ачаалалд оруулж, бөөрөнд чулуу үүсэхийн дохио болдог. Үүний зэрэгцээ хатуу ус цай, кофены амтыг сулруулж, ахуйн техник, сав суулганд өнгөр тогтоодог.
Буцалсан ус: Хлор бол түргэн ширгэдэг бодис тул бага зэрэг халаахад уснаас амархан арилдаг. Усыг буцалгаснаар хлор, хүхэрт устөрөгч арилж, ус зөөлөрч, микро бүтэц нь өөрчлөгдөн, амтгүй болно. Хэрвээ ийм усыг удаан байлгавал нян амархан үржинэ. Энэ үед мөнгөн аяга, халбага хэрэглэвэл нян үржих нь зогсдог байна. Харамсалтай нь мөнгө ч бас хүнд металл учир бие махбодод алгуурхан хуримтлагдсанаар хордлого үүсгэнэ. Тиймээс усыг таггүй саванд буцалгаж, бага зэрэг хөргөөд хөргөгчинд түр хадгалж болно.
/Хань/
URL: