Хоолын жор : Алаг салат (дунайски)
* 1 ш улаан лооль
* 1 ш єргєст хэмх
* дундаж ногоон болон улаан амтат чинжvv нэг кг
* 2 кг шар лууван
* 400 гр бєєрєнхий сонгино
* байцаа
* 2-3 ширхэг лаврын навч
* 80 гр давс
* 120 гр элсэн чихэр
* 20-25 ширхэг vрлэн хар перец
* 100-200 гр ургамлын тос.
* 1 ш єргєст хэмх
* дундаж ногоон болон улаан амтат чинжvv нэг кг
* 2 кг шар лууван
* 400 гр бєєрєнхий сонгино
* байцаа
* 2-3 ширхэг лаврын навч
* 80 гр давс
* 120 гр элсэн чихэр
* 20-25 ширхэг vрлэн хар перец
* 100-200 гр ургамлын тос.
1. Эхлээд ногоогоо сайтар угааж цэвэрлэн савхан хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэнэ.
2. Паалантай саванд ургамлын тосоо хийж сайтар халсны дараа хэрчиж бэлдсэн сонгино, лууван болон перец 20-25 ширхэг, 80 гр давс, 120 гр элсэн чихэр хийж зєєлєн гал дээр хэсэг хуурна.
3. Байцаа болон чинжvvгээ хийж 10-15 минут жигнээд /єєрийнх нь шvvсээр/ хамгийн сvvлд улаан лооль болон єргєст хэмхээ хийж лаврын навчаа нэмээд 10-15 минут битvv жигнэж болгоно. Ургамлын тос ихтэй байх тусам хадгалалт удаан даах ба амт чанараа алдах нь удаан байдаг.
2. Паалантай саванд ургамлын тосоо хийж сайтар халсны дараа хэрчиж бэлдсэн сонгино, лууван болон перец 20-25 ширхэг, 80 гр давс, 120 гр элсэн чихэр хийж зєєлєн гал дээр хэсэг хуурна.
3. Байцаа болон чинжvvгээ хийж 10-15 минут жигнээд /єєрийнх нь шvvсээр/ хамгийн сvvлд улаан лооль болон єргєст хэмхээ хийж лаврын навчаа нэмээд 10-15 минут битvv жигнэж болгоно. Ургамлын тос ихтэй байх тусам хадгалалт удаан даах ба амт чанараа алдах нь удаан байдаг.
URL:
Сэтгэгдэл бичих
You must be logged in to post a comment.
Yuun derr jignhin