Шотланд маягаар бэлтгэсэн өндөг (Scotch egg)
* 4 ш том өндөг
* 275 гр машиндсан мах (sausage meat)
* 1 амттаны халбага ганганы навч (thyme)
* 1 амны халбага жижиглэн хэрчсэн парсли
* 1 ш ногоон сонгино, угаагаад үндэсийг аваад жижиглэн хэрчсэн
* давс
* хар перц
* 125 гр гурил
* 1 ш өндөг, хутгасан
* тос, шарахад
* 125 гр талхны үйрмэг
* 275 гр машиндсан мах (sausage meat)
* 1 амттаны халбага ганганы навч (thyme)
* 1 амны халбага жижиглэн хэрчсэн парсли
* 1 ш ногоон сонгино, угаагаад үндэсийг аваад жижиглэн хэрчсэн
* давс
* хар перц
* 125 гр гурил
* 1 ш өндөг, хутгасан
* тос, шарахад
* 125 гр талхны үйрмэг
- Өндгөө арван минут чанаад сойгоод арилгаж бэлтгэнэ.
- Махаа ганга, сонгино, парслитайгаа холиж нийцүүлээд давс перцээр амтлана.
- Гурилаа давс перцтэй холиж бэлтгэнэ.
- Махаа дөрөв тэнцүү хуваагаад 12.5х7.5 см харьцаатай хавтгайлна.
- Чанаад арилгасан өндгөө давс хар перцээр амталсан гуриланд өнхрүүлээд нимгэлэн бэлтгэсэн махаараа бүрнэ.
- Махаар бүрж бэлтгэсэн өндгөө хутгасан өндгөндөө булхуулаад талхны үйрмэгээр бүрээд (өндөг, талхны үйрмэг, өндөг, талхны үйрмэг дараарллаар дөрвөн үйлдэл) халаасан их тосонд хийн махыг болж шаргалттал 8-10 минут шарна.
- Болсон бүрмэл өндгөө шүүж гаргаад хэрээсэн тавцан дээр тавиж илүүдэл тосноос салгаад хөргөөд өрөөний темпратурт болж хөрөөр сервислэнэ.
URL: