Богино долгионы зууханд халаасан хүнс хорт хавдар үүсгэдэг
Олон улсын эрдэмтэд, ДЭМБ-ын шинжээчдийн мэдээлснээр, богино долгионы зууханд зарим хоол хүнсийг халааж, болгох нь эрүүл мэндэд маш их сөрөг нөлөө үзүүлдэг байна.
Ялангуяа бууцайг эл зууханд ойртуулах ч хэрэггүй, учир нь хорт хавдар үүсэх эрсдэл өндөр байдаг аж. Энэ мэтээр судлаачид богино долгионы зууханд халааж болохгүй хүнсний бүтээгдэхүүний жагсаалт гаргажээ.Үүнд:
Мөөг, өндөг, тахианы мах, төмс, будаа, бууцай, цөцгийн болон хушганы тос, авокадо, ойн самар буюу фундук багтжээ.
Тухайлбал, богино долгионы зууханд халааж, болгосон мөөг, тахианы мах хоол боловсруулах эрхтэнийг хямраадаг бол будаа, төмсний ашигт бодис, амин дэм алдагддаг аж.
URL:
Сэтгэгдэл бичих
You must be logged in to post a comment.
deer uyed zhu-d iim shaltgaanaar bogino dolgiony zuuh heregledeggui bailaa